EmailTwitterFacebookLinkedIn


Vanboeijen

“Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar”. Dat is de missie van Vanboeijen. Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen.”


 

Begeleider – 16 uur

Voor onze jeugd locatie te Meppel

 “Jij bent degene die de bewoner zijn dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. En schrikt daar niet van terug. Jij blijft altijd naar mogelijkheden van de bewoner kijken. Je weet wat je wilt en straalt dat ook uit. En jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen want de bewoner zelf, de verwanten en jij en je collega’s werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team.”

Over de locatie Argusvlinder 6B
Op de woning wonen 8 cliënten. 7 daarvan zijn jong volwassenen en 1 oudere cliënt. In de mate van zelfstandigheid zit veel verschil. Er zijn cliënten die zich zelfstandig kunnen aankleden, hun brood smeren, kunnen fietsen etc. Maar er zijn ook cliënten die rolstoelafhankelijk zijn, wiens ADL worden overgenomen en die sondevoeding krijgen. Waar het kan wordt de zelfstandigheid erg gestimuleerd en uitgebreid. Maar soms is samen doen of meebeleven ook genoeg.  

Binnen de woning vinden we het belangrijk dat de cliënten zich thuis voelen en dat er tijd wordt gemaakt voor de extra leuke dingen. Er ligt een programma met activiteiten die dagelijks terugkomen, maar daarin is ruimte voor inbreng van de cliënten of initiatief van de begeleiders om wat extra’s te doen. 1 op 1 of met de groep. Sfeer en gezelligheid staan voorop.


Samen met de persoonlijk begeleider lever je een bijdrage aan de kwaliteit van leven van de bewoners. Je observeert de bewoners en kijkt hoe hun stemming is en welke zorg ze die dag nodig hebben. Omdat je altijd samen bent met een collega kun je overleggen en beslissen wat te doen in verschillende situaties.

Iedere bewoner heeft een persoonlijk plan waar jij mee werkt.


Over jou
·         Je beschikt over een afgeronde gerichte opleiding op minimaal niveau 4 en je hebt enige jaren ervaring;
·         Je hebt een zelfstandige werkhouding;
·         Je hebt het vermogen om te zorgen voor sfeer en structuur;
·         Je hebt een duidelijke zorgvisie ten aanzien van mensen met een verstandelijke beperking;
·         Je hebt een heldere en duidelijke manier van communiceren met alle disciplines (cliënten, collega’s, ouders, vrijwilligers en andere betrokkenen);
·         Verder is kennis van epilepsie belangrijk en het om kunnen gaan met til- en transfermiddelen. Je hebt een methodische werkstijl en je kunt zorgvuldig rapporteren. Je bent in staat om op een constructieve wijze feedback te geven en te ontvangen.

Dit bieden wij:
·         We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
·         Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1800 en maximaal €2675 bruto per op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 35);
·         Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
·         Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
·         Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollicitatieprocedure
Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link “solliciteren”.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Birgit Veld door te bellen of WhatsAppen naar 06-11283079.

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.


De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

 

Contactpersoon vacature