EmailTwitterFacebookLinkedIn


Vanboeijen

“Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar”. Dat is de missie van Vanboeijen. Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen.”

Bewegingsagoog |20 uur |
Voor de Medische Dienst binnen Vanboeijen

Algemene informatie
Bewegingsagogie is een onderdeel van Afdeling ABC (Advies, Behandeling en Consult), er is een nauwe samenwerking met de vrije tijd coaches, leefstijlscan coaches en de zorgondersteuners.

Naast de zwem- en bewegingsactiviteiten zal de bewegingsagoog op locatie samen met de cliënt, zijn/haar netwerk en de begeleider de individuele- of locatievragen ondersteunen.

Binnen de bewegingsagogie is er een vacature ontstaan voor twee vaste zaterdagmiddagen in de maand met daarbij invaluren voor door de week en is er tijdelijk een bewegingsagoog nodig voor 12 uur per week i.v.m. zwangerschapsverlof.

Functie-informatie
De bewegingsagoog is twee zaterdagmiddagen in de maand werkzaam in het zwembad. Daarnaast wordt er 12 uur bewegingsagogie ingezet op de maandag en de woensdagmiddag ter vervanging van een zwangerschapsverlof.


De bewegingsagoog is gekoppeld aan een aantal locaties. Er wordt vraaggericht gewerkt.

De bewegingsactiviteiten en de hierop afgestemde begeleiding kunnen individueel of in groepsverband plaatsvinden. Deze uren zijn ingevuld. Van de bewegingsagoog worden coachende kwaliteiten verwacht.

Over jou

 • Je beschikt over een afgeronde MBO-SB/ CIOS met specialisatie bewegingsagogie of een afgeronde HBO opleiding op gebied van sport en bewegen zoals (C)ALO met specialisatie bewegingsagogie en voor beide de aantekening zwemmen;
 • Je beschikt over een geldig EHBO- en reanimatiediploma;
 • Je hebt kennis en ervaring met de doelgroep en hun bewegingsmogelijkheden, in het bijzonder van autisme en met cliënten met meervoudige beperkingen;
 • Je kunt zelfstandig en in teamverband werken;
 • Je bent representatief en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Als bewegingsagoog begeleid, instrueer en coach je cliënten en hun begeleiders en waarborg je de veiligheid;
 • Je kunt werken vanuit de visie van de organisatie;
 • Je bent flexibel en ook inzetbaar in het weekend en de avonduren.

Dit bieden wij

 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg (FWG 40);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
 • Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
 • Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollicitatieprocedure
Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link “solliciteren”.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rinske van der Schuit (Manager (para) medische dienst, bewegingsagogie en tandheelkunde) (0592)305424, rinske.vanderschuit@vanboeijen.nl

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Contactpersoon vacature